fbpx

Nekaj idej, kako izbrati fasado, ki bo izgledala dobro in unikatno

kako-izbrati-fasado

Kako izbrati pravo fasado za svoj novi dom. Pri izbiri popolne fasade, ki ustreza vašemu dizajnu, slogu, okusom in lokaciji, morate upoštevati marsikaj.

Pri izbiri vseh elementov sodobnih fasad hiš gre predvsem za ravnovesje. Vse ključne vključene elemente, vključno s slogom, videzom, materiali, barvami in lastnostmi, je treba skrbno premisliti.

Kaj morate upoštevati pri sodobni fasadi nove hiše

Pri izbiri vseh elementov za vašo fasado gre predvsem za ravnovesje. Vsi ključni elementi, vključno s slogom, videzom, materiali, barvami, značilnostmi, osvetlitvijo in urejanjem krajine, se morajo med seboj povezati, da ustvarijo zgodbo o tem, kdo ste in kako živite.

Ti ključni dejavniki vam bodo pomagali ustvariti dom, ki bo po eni strani odgovarjal vam, po drugi strani pa bo lahko diskretno izstopal.

Prava fasada za slog notranje opreme

Pomislite, kakšen je vaš edinstven slog in osebnost. Ali imate radi sodoben, sodoben, drzen in divji, klasičen, tradicionalen ali minimalističen slog? V prvi vrsti pa moramo upoštevati okolico. Smiselno je razmisliti o videzu, ki bi najbolj ustrezal vašim sosedom in vaši lokaciji; izbira fasade pa naj resnično odraža, kdo ste. To je najpomembnejše – saj mora biti fasada všeč najprej vam.

Vaši najljubši materiali

Ko želite dodati osebnost na fasado, lahko razmislite o materialih, ki še posebej izstopajo (npr. bleščice). Poiščete lahko navdih tako da se zapeljete naokoli in opazujete ali pa z ogledom razstavnih domov. Imeli boste priložnost izbrati, ali vam je všeč videz opeke, organske teksture, kot je les ali kamen, ali klasika. Materiali, ki jih izberete, so še en način, da lahko izrazite svoj osebni slog in okus za svoj novi dom.

Katere barve predstavljajo vaš edinstven okus?

Ko gre za izbiro barv za fasado vašega novega doma, je pomembno, da razmislite o tonih, ki jih je enostavno vzdrževati (enostavno čiščenje), ki so povezani z videzom preostalega doma (streha) in ki ustvarjajo zanimiv in estetsko eleganten videz. Lahko se odločite za uporabo različnih odtenkov ene barve za ustvarjanje večplastnega videza z globino ali, za veliko bolj drzen videz, kontrast svetlobe in temnih barv in tekstur. Preberite več o tem v članku Kako izbrati pravo barvo fasade.

Izberite osrednje točke vaše fasade in jih izpostavite

Barve, teksture in razni materiali so odličen način za ustvarjanje elementov na vaši fasadi. Na primer na fasadi izberite nekatere elemente, na katere bi radi pritegnili pogled obiskovalca, na primer vhodna vrata. Svoja vrata lahko pobarvate svetlo in prijetno barvo, na primer v veselo rumeno in jo dopolnite s fasado v npr. temno sivi barvi.

Pomislite na razsvetljavo in urejanje okolice

Osvetlitev in urejanje okolice, ki se ju odločite za fasado vašega novega doma, bosta resnično dopolnili videz. Ponoči je lahko vaš dom osrednji del vaše ulice z mehko razsvetljavo in osvetlitvijo gor ali dol po stenah, stebrih ali opekah. Ko gre za urejanje okolice, izberite lonce in rastline, ki se vežejo in dopolnjujejo slog vašega doma.

Za svetovanje pri izbiri materialov za fasade, izvedbo barvne študije in pripravo informativne ponudbe stopite v stik z nami in  svetovali vam bomo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Call Now ButtonPokličite zdaj