fbpx

Cena fasade do zaključnega sloja

Cena Fasade do Zaključnega Sloja

Koliko znaša cena fasade do zaključnega sloja? V tem članku bomo opisali, koliko znaša cena fasade do zaključnega sloja, dejavnike, ki vplivajo na to ceno in vrste izolacije fasade med katerimi lahko izbirate in postopek izdelave fasade do zaključnega sloja. 

Za izdelavo fasade do zaključnega sloja se odloča veliko ljudi. Razlogi za to so sicer lahko različni, a sta najpogostejša razloga za izdelavo fasade do zaključnega sloja finance in pa neurejenost okolice hiše, ki jo uporabniki želijo urediti pred izdelavo zaključnega sloja fasade, da le-tega ne bi poškodovali oz. umazali.

Ali izdelava fasade do zaključnega sloja pomeni, da se dela škoda?

Pa najprej poglejmo, kako je s trajnostjo, če fasado pustimo izdelano brez zaključnega sloja. Dejansko, če se izdelovalci fasade tako lotijo in ustrezno zaščitijo oz namažejo izolacijo s premazom, lahko fasada izdelana do zaključnega sloja zdrži zelo dolgo in se s tem na fasadi ne dela nobena škoda. Zato razlog, da bi se fasada izdelana do zaključnega sloja uničevala s tem, ko ta ni izdelan, ne obstaja.

Ali je končna cena izdelave fasade do zaključnega sloja višja?

Ali je ceneje izdelati fasado do zaključnega sloja? Celoten znesek izdelave fasade do zaključnega sloja in potem naknadne izdelave še zaključnega sloja je višji, kot bi bil v primeru, da bi se fasado z zaključnim slojem in izolacijo izdelalo naenkrat. A je strošek razdeljen na daljše časovno obdobje oz. na dva dela. Kar pomeni, da hiša je izolirana, dobro diha in služi namenu. Edina težava je estetska torej.

Končna cena izdelave fasade do zaključnega sloja je sicer višja, a je strošek porazdeljen na daljše časovno obdobje.

Cena fasade do zaključnega sloja je odvisna od različnih dejavnikov,katero izolacijo boste izbrali,kateri fasadni sistem,koliko zahtevna za izvedbo fasade je vaša hiša in na kateri lokaciji je vaša hiša.

Izolacija pri izdelavi fasade do zaključnega sloja

Pri izolaciji vaše fasade lahko izbirate med navadnim stiroporom,paro-propustnim stiroporjem in kameno volno. Najboljša za vašo hišo je paro-propustna izolacija,da pustite hiši dihati,taka fasada pa seveda zahteva tudi fasadni sistem primeren izolaciji. V fasadni sistem spada lepilo za lepljenje izolacije, fasadni vogalnik, sidra,mrežica in lepilo za utapljanje mrežice, ki mora biti grobo v kolikor boste izbrali paro-propusten stiropor. Seveda pa je za vsako izolacijo predpisan svoj sistem.

Kaj morate še vedeti če boste izdelali fasado do zaključnega sloja

Vsaka hiša pa ima seveda tudi okenske police, ki se obračunajo posebej, cena je odvisna od vrste kamna,ki ga boste izbrali. V kolikor zaključnega sloja ne boste delali v isti fazi je pametno zaščititi hišo pred vremenskimi vplivi tako da premažete fasado z pred-namazom, ki je po fazi pred zaključnega sloja.

Cena izdelave fasade do zaključnega sloja

Točno ceno izdelave fasade do zaključnega sloja težko napišemo, saj je odvisna od velikosti  in stanja objekta, vrste izolacije, kamna, zaščite, prednamaza, debelina fasade, …

Lahko pa vam izdelamo izračun, koliko stane izdelava fasade do zaključnega sloja za vaš objekt. Stopite v stik in posredujte podatke o velikosti objekta in materialih, ki bi jih želeli uporabiti (ali se o njih posvetujte z nami) in pripravili vam bomo točno ceno izdelave fasade do zaključnega sloja.

Pokličite zdaj