fbpx

Cena fasade – Koliko stane izdelava fasade? Fasaderstvo Cenik

cena-izdelave-fasade

Cena fasade znaša od 40 € / m2 do 55 € / m2. Za večino objektov (običajna hiša 250 m2) se cene fasad gibljejo med 12 000 € in 20 000 €. Povprečje je nekje vmes. Preberite vse o ceni izdelave fasade in o tem, kako prihraniti pri izdelavi fasade.

Cena izdelave fasade (cenik) se računa po velikosti oz kvadraturi fasade. Na ceno vpliva tudi debelina oz. vrsta izolacije in vrsta oz. kakovost materialov. Cene fasade tako znašajo od 40 € na m2, do 55 € / m2. Dodaten strošek lahko predstavljajo povezane storitve, kot so hidroizolacija temeljev hiše, ki je po navadi priporočena pri obnovi fasade starih hiš, menjava žlebov, barvanje napušča in podobne storitve. Pri izdelavi fasade je potrebno upoštevati tudi Eko sklad ugodnosti, do katerih ste morda upravičeni.

Kakšna je cena fasade 2021?

Povprečna cena fasade v letu 2021 znaša nekje okoli 16 000 € za enostanovanjsko hišo (200 m2). Cena je v letu 2021 primerljiva ceni fasade leta 2021.

Kakšna je cena fasade po m2?

Cene fasade po m2 se razlikujejo predvsem glede na debelino izolacije in materiale. Cene fasade se začnejo nekje pri 40 € na m2. Pri uporabi ugodnejši materialov, cenejših (tujih) ponudnikov ali pa kombinaciji z lastnim delom pa je cena fasade lahko tudi nižja. Kot smo že zapisali, je lahko cena fasade tudi 20% nižja.

Kaj je pomembno pri obnovi fasade?

Naloge fasade so, da zagotavlja toplotno zaščito oz. izolacijo hiše, zvočno izolacijo, ki močno vplivata na zdravje bivalnega okolja in na porabo energije. Fasada pa ima zelo pomembno estetsko funkcijo. Vrednost nepremičnine je tudi močno povezana s fasado, saj je hiša z dobro fasado ne le bolj privlačna, temveč kaže na dobro ohranjenost oz. skrbno upravljanje hiše. Na menjavo fasade je zato potrebno gledati kot na dolgoročno investicijo, saj bo dobra fasada ohranila ali celo povečala vrednost objekta, ga polepšala in zagotovila nižje stroške ter boljše bivalne pogoje. Cena fasade se bo torej z leti nekoliko povrnila.

Kako izbrati pravo razmerje med kakovostjo in ceno izdelave fasade?

Pri izdelavi fasade oz obnovi fasade ni smiselno pretirano varčevati a hkrati tudi ne zapravljati. Potrebno je, da se izberejo kakovostni materiali in prava debelina izolacije, ne preveč, ne premalo. Fasada hiše ali stavbe bo namreč obstala 50 let. Izolacija hiše bo močno vplivala na klimo v prostoru, na izolativnost hiše in to, kako dobro se bo ohranjala toplota, kar bo pomenilo prihranek pri ogrevanju ali hlajenju prostorov. Fasada sama pa bo vidna vsem mimoidočim in tistim, ki v njej prebivajo, zato odločilno vpliva na videz objekta. Za izbiro prave izolacije je najbolje, da stopite v stik z nami in svetovali vam bomo pri izbiri izolacije fasade, barvne študije in dodatnih storitev.

Kako je sestavljena cena izdelave fasade?

Do 20% cene fasade predstavljajo priprava objekta na menjavo fasade (montaža in demontaža odra, zaščita objekta, …). Preostali del cene fasade predstavljajo material in delo. Zato je smiselno pri izdelavi fasade urediti čimveč del, za katere je potrebna montaža odra. S tem namenom nudimo tudi barvanje napušča, okenske police, menjavo žlebov, hidroizolacijo hiše itd. To je najcenejši način, da se hišo popolnoma uredi.

Kakšna je cena fasade do zaključnega sloja

Cena fasade do zaključnega sloja je približno 30% nižja od polne cene izdelave fasade. Uporabniki se za izdelavo fasade do zaključnega sloja ne odločajo zaradi nižje cene, temveč zaradi drugih dejavnikov. Ponavadi imajo v planu gradnje na ali v okolici hiše, ki bi lahko fasado poškodovale ali umazale. Sicer se ločena izdelava zaključnega sloja ne izplača.

Kakšna je cena fasade pri izdelavi v lastni režiji

Izdelava fasade v lastni režiji je smiselna za tiste, ki so o izdelavi fasade strokovno podkovani. Tako lahko izdelajo kakovostno fasado in poskrbijo, da se material za fasade uporabi pravilno in skladno z navodili proizvajalca.

Fasaderstvo – Cenik storitev

Za dodatne informacije si oglejte cenik fasaderstvo storitev. V njem boste našli informacije o tem, kakšne so razlike med različnimi debelinami izolacije in različnimi materiali. Za fasaderstvo se cene izdelave fasade gibljejo med 40 € / m2 do 55 € na m/2. Poglejte si več.

Za pripravo točne ponudbe nam pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo točno cenovno ponudbo. Lahko pa se dogovorite tudi za ogled objekta, kjer vam bomo svetovali pri uporabi materialov in drugih rešitvah, ki so morda smiselne.

Preberite več o povezanih tematikah:

Cena fasade do zaključnega sloja

Izdelava fasade v lastni režiji

Materiali za izdelavo fasade – Kaj potrebujete

Call Now ButtonPokličite zdaj