fbpx

Izdelava fasade – Navodila za izdelavo fasade

navodila-za-izdelavo-fasade

Navodila za izdelavo fasade.Če vas zanima kako lahko izdelati fasado, ste na pravem mestu. V tej objavi boste našli vse, kar morate vedeti o izdelavi fasade. O tem, katere rešitve in materiale za fasado izbrati ter kako jih uporabiti.

Začnite z izbiro izolacije

Pri izdelavi fasade se najprej se srečamo z vprašanjem katero izolacijo izbrati. Na trgu je več vrst izolacije. Najpogostejša izbira so bel stiropor, grafitni Silber Reflex, kamena volna… Najboljša izbira za večino objektov je paro-propustni stiropor. Na novogradnji se v večini primerov odločamo za beli stiropor, razen če je hiša starejša in ni prostora za večje debeline stiropora in če bi radi ustvarili dobro klimo v prostoru. Takrat je najboljša rešitev Silber Reflex plošča.

Če bi radi ustvarili dobro klimo, izberite Silber Reflex plošče.

Katere so prednosti Silber refleks plošče:

  • boljša izolativnost 0,031W/mk
  • večja tlačna trdnost-izdelana na avtomatu
  • zelo velika paropropustnost
  • srebrne barve

Izbira fasadnega sistema

Ko smo izbrali izolacijo, je čas za izbiro kompatibilnega fasadnega sistema (več o fasadnih sistemih). Nato izberemo še fasadni sistem in seveda dobrega izvajalca. Silber Refleks plošča je certificirana v naslednjih sistemih:

  • Caparol,
  • Baumit,
  • Weber,
  • Roefix.

Leplenje izolacijskih plošč

Preden začnemo lepiti izolacijske plošče je potrebno podlago dobro očistiti in  premazati z emulzijo. Izolacijske plošče  začnemo lepiti z leve strani proti desni in od spodaj navzgor. Prva vrsta naj bo vedno stiro-cokl, šele nato stiropor. Najbolj pomembno je,da prvo vrsto naredimo čim bolj natančno linijo, le tako bomo celotno fasado naredili ravno.Vse naslednje vrste polagamo kot,da bi zidali.V kolikor izolacijske plošče polagamo na obstoječo podlago svetujemo pritrjevanje z PSK sidri.

Namestitev vogelnikov

Ko smo nalepili vse izolacijske plošče moramo na vseh vogalih namestiti vogelnike z mrežico. Zatem sledi utapljanje mrežice. To naredimo tako,da nanesemo ustrezno lepilo in še v sveže lepilo utremo mrežico od zgoraj navzdol. Na stikih mrežico preklapljamo za cca. 10 cm. Na osušen prvi sloj lepila in vtisnjeno mrežico nanesemo še drugi sloj lepila.

Suh drugi sloj lepila z valjčkom premažemo z pred-namazom in na popolnoma suh pred-namaz nanesemo izbrani zaključni sloj.

Pogosta vprašanja o izdelavi fasade

1. Kako izbrati pravo izolacijo fasade?

Na trgu je več vrst izolacije. Najpogostejša izbira so bel stiropor, grafitni Silber Reflex, kamena volna… Najboljša izbira za večino objektov je paro-propustni stiropor. Na novogradnji se v večini primerov odločamo za beli stiropor, razen če je hiša starejša in ni prostora za večje debeline stiropora in če bi radi ustvarili dobro klimo v prostoru. Takrat je najboljša rešitev Silber Reflex plošča.

2. Kako izbrati fasadni sistem?

Silber Refleks plošča je certificirana v naslednjih sistemih: Caparol, Baumit, Weber, Roefix.

3. Kako poteka lepljenje izolacijskih plošč

Preden začnemo lepiti izolacijske plošče je potrebno podlago dobro očistiti in premazati z emulzijo. Izolacijske plošče začnemo lepiti z leve strani proti desni in od spodaj navzgor. Prva vrsta naj bo vedno stiro-cokl, šele nato stiropor...

4. Kako poteka nameščanje vogelnikov?

Ko smo nalepili vse izolacijske plošče moramo na vseh vogalih namestiti vogelnike z mrežico. Zatem sledi utapljanje mrežice. To naredimo tako,da nanesemo ustrezno lepilo in še v sveže lepilo utremo mrežico od zgoraj navzdol...

Call Now ButtonPokličite zdaj