fbpx

Fasaderstvo – Kako izbrati dobro fasaderstvo za fasado hiše?

fasaderstvo

Fasaderstvo je dejavnost, ki se ukvarja izključno z izdelavo fasad in nekaterimi povezanimi storitvami. Pri tem poznamo več tipov specializiranih fasaderstev.

Prvo so klasični fasaderji, ki na območju določene lokacije ponujajo izdelavo fasade hiše (npr fasaderstvo Ljubljana).

Drugo pa so fasaderska podjetja, ki so specializirana za fasade blokov. Poznamo tudi fasaderstvo, ki je specializirano za določeno vrsto fasade.

Poleg omenjenih poznamo tudi gradbena podjetja, ki poleg svojih glavnih storitev nudijo tudi izdelavo fasade. Ta tako niso specializirana, kljub temu pa nudijo možnost izdelave fasade.

Poglejmo si, na kaj je smiselno gledati in na kaj paziti pri izbiri fasaderstva za izdelavo fasade hiše.

Bodite previdni pri izbiri fasaderstva – Zastavite prava vprašanja

Pogosto se dogaja, da naročniki pridobijo več ponudb, na podlagi katerih se informirajo, boje rečeno orientirajo. Glede cene, materialov, dodanih storitev in ostalih aspektov. Dogaja pa se tudi, da je določen ponudnik, ko se oglasi na ogledu objekta bolj prepričljiv (več v tem članku), ima morda boljši prodajni govor. Tako lahko stranka npr. zanemari kakovost ali pa vrsto in način izvedbe fasade, ker nekomu lažje ali pa hitreje zaupa.

  • Kar je najbolj pomembno za stranko je to, da se jasno prepriča o naslednjih informacijah:
  • Kateri fasadni sistem, kakšni materiali bo za določen znesek dobila
  • Kaj je vključeno v ceno, ki je navedena v ponudbi
  • Kdo bo izvedel izdelavo fasade (izkušnje, zanesljivost, usposobljenost za delo z materiali, …)
  • Kakšne izkušnje s fasadami ima tisti, ki je prišel na ogled (od njega je odvisen nadaljnji potek)

Na podlagi jasnih odgovorov na zgornja vprašanja, lahko stranka ponudba šele primerja. Gre za to, da ima vsako fasaderstvo svoj način obračunavanja storitev, zato je potrebno izpostaviti tudi področja, ki pri enem so, pri drugem  pa niso pojasnjena. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da naročnik domneva, da gre za isti način, enak material ali enako kakovost kot pri drugem ponudniku, pa temu v resnici ni tako.

Informirajte se o fasadnih sistemih – razlike so lahko velike

Glavno pozornost pa je seveda smiselno posvečati vrsti in kakovosti fasadnega sistema. Na voljo je namreč več materialov, ki jih fasaderstvo lahko uporabi pri izdelavi fasade. Med temi so eni cenejši, drugi dražji. Cena materialov namreč ni zanemarljiva in predstavlja velik del celotne cene izdelave fasade. Pri tem pa velja omeniti, da fasaderstvo lahko dobi boljšo ali slabšo ceno za fasadni material. Odvisno od količine materiala, ki ga kupuje.

Fasaderstvo D&M je v nekaj letih postalo eden izmed največjih ponudnikov fasad na slovenskem trgu. Posledično smo tudi eden izmed največjih kupcev fasadnih materialov. Ker na ta način dobimo določene ugodnosti pri dobaviteljih, bi lahko pri izdelavi fasade zaslužili več. Namesto tega, pa smo se odločili, da bomo trgu raje ponudili višjo kakovost materialov in boljše postopke pri izdelavi fasad. Tako lahko po primerljivi ceni nudimo nadpovprečno kakovostno fasado.

Svetujemo torej, da si po tem, ko naročniki pridobijo ponudbe, zagotovijo informacije, kateri fasadni sistem je predviden v ponudbi. Ni nujno, da stranke izberejo naše podjetje. S pomočjo naše ponudbe namreč lahko izpogajajo boljšo ceno pri drugih ponudnikih.

Izberite fasaderstvo specializirano za fasade hiš, ne blokov

Izdelava fasade bloka se od fasade hiše zelo močno razlikuje. Način dela je popolnoma drugačen, prav tako postopki in del opreme. Pri izdelavi fasade bloka gre namreč za drugačne izzive, kot pri izdelavi fasade hiše. Specializirana fasaderstva za fasade blokov le-te izdelujejo na drugačen način. V kolikor iščete fasaderstvo za izdelavo fasade hiše, vam svetujemo, da izberete fasaderstvo, ki je za to dejavnost specializirano.

Fasaderstvo D&M ima za sabo že kar nekaj projektov. Na tej povezavi si lahko ogledate številne fasade, ki smo jih izdelali izključno na stanovanjskih hišah.

Comments
  • Fasaderstvo D&M nam je spomladi izdelalo novo fasado. Vsa pohvala delavcem, ki so zelo korektno opravili svoje delo. Pri delu so bili zelo natančni in so delo tudi hitro opravili. S svojo novo obleko, je naša hiša toplejša tako zunaj kot tudi znotraj. Hvala vam in priporočamo tudi drugam.

Comments are closed.
Pokličite zdaj