fbpx

Iščete ideje za fasado? Tu je 7 modernih idej za fasado hiše

Ni dvoma o tem, da je fasada hiše prvi element hiše, ki ga opazimo. Zato tudi velja, da fasada ustvari prvi vtis. Druge priložnosti, da ustvarimo »prvi vtis« ni. Fasado hiše si vsakdo tako želi oblikovati, pobarvati oz. urediti na funkcionalen in privlačen način. Da pa  to dosežemo v največji meri pa potrebujemo navdih.

V tej objavi smo zato s pomočjo spleta zbrali na kup nekaj fotografij različnih rešitev fasad hiš in pripravili 7 ne ravno običajnih idej, kako narediti fasado hiše, da bo privlačna, drugačna, lepa, moderna, …

Močni materiali

Obstajajo materiali, ki že sami izžarevajo določeno moč: na primer les in kamen. Če jih uporabljamo v temnih odtenkih, kot je prikazano tukaj, lahko to okrepi učinek in zagotovi čudovit videz fasade. Kombinacija obeh gradbenih

materialov prav tako zagotavlja določeno ravnovesje, da prednji del hiše ne deluje preveč monotono. Lahko bi rekli, da tisto hladnost kamna les nevtralizira. Te »dolgočasne« ravne linije hiše na sliki tako omenjena materiala popestrita.

Harmonija barv

Na tej sliki lahko opazimo različne materiale v svojih naravnih barvah, ki se med seboj dopolnjujejo. Medtem ko je večina površine prekrita z naravnim kamnom v različnih odtenkih, so ostali materiali v mehkih, kremastih odtenkih. Skupaj z rjavimi lesenimi vrati to ustvari čudovito kompozicijo s harmoničnim barvnim konceptom.

Les in steklo

Zunanjo podobo te hiše v Avstriji določata les in steklo. V obeh nadstropjih so velika okna, prav tako pa je tudi ograja na terasi “prozorna”. Hladne steklene površine se dopolnjujejko s toplimi lesenimi letvicami, ki dodajo hiši neko urejeno razgibanost.

Opeka

Fasade so bile pogosto narejene iz opeke. Vedno poskrbijo za prav poseben videz. Največkrat pa nas spominjajo na starejše hiše. Zato lahko hiša  z opečnato fasado hitro izpade zastarelo. Na sliki pa je eden od primerov, ko je opeka uporabljena na modern in poseben način, ki deluje zelo privlačno. Opeka v kombinaciji z velikimi steklenimi površinami in minimalistično arhitekturo je tako rekoč moderna klasika, ki tudi z desetletji ne bo izgledala zastarelo.

Vse v belem

Bela barva dobro izpade predvsem v toplejših krajih. Nekje na severu bi ta belina lahko delovala hladno in neprijetno. Na jugu pa ustvarja prijeten občutek. Velike bele površine razbija kombinacija oken in zasaditve ter kamna.

Lesena fasada

Ta podeželska družinska hiša ima sodobno interpretacijo lesene fasade. Fasada je kombinacija klasičnega mavčnega materiala in macesnovih lesenih plošč. Hiša, podobna kocki, je edinstvena zaradi svojih lesenih elementov, ki imajo dvojni namen: določajo robove volumna in naredijo linijo med zunanjostjo in notranjostjo v smeri vrta.

Steklo

Steklena fasada ni vedno dobra rešitev. V tem primeru deluje. Dizajn s stekleno fasado ni le namenjen da ustvarja neko posebnost hiše, ampak je glavni namen ponuditi 360-stopinjski pogled na regionalni park iz vsake točke v pritličju. Steklene površine dopolnjujejo črni elementi.

Comments
Comments are closed.
Pokličite zdaj