fbpx

Izračun fasade: vse, kar morate vedeti o izračunih fasade

izračun-cene-fasade

Če načrtujete gradnjo nove hiše ali obnavljate staro, je pomembno, da veste vse o izračunih fasade. Izračuni fasade vključujejo izračun površine fasade, izračun toplotne prevodnosti fasade in izračun cene fasade. V tem blogu bomo razložili, kaj je izračun fasade, kakšne izračune poznamo in kako naredimo izračune fasad.

Površina fasade

Prvi izračun, ki ga morate opraviti, je izračun površine fasade. To je pomembno, saj potrebujete točno številko kvadratnih metrov, da boste vedeli, koliko materiala boste potrebovali. Površino fasade izračunate tako, da pomnožite višino z dolžino vsake stene zgradbe. Če je vaša hiša na primer pravokotne oblike, izračunate površino fasade tako, da pomnožite višino z dolžino vsake stranice in te številke seštejete.

Kako naredimo izračun površine fasade

O izračunu površine obstaja precej polemik, kako se ta izvaja, kako določeni goljufajo pri izračunih, itd.

Naše podjetje Fasade D&M ima pri izračunu fasade zelo jasne smernice:

  1. Z laserjem izmerimo dolžino in višino trenutne fasade.
  2. Oken ne odštevamo, saj so za izvedbo fasade na oknih potrebne špalete, ki pa jih v takem primeru ne računamo.
  3. V primeru, da gre za okna, ki so večja od treh metrov, odštejemo površino oken a v predračun potem dodamo postavko “špalete”.
  4. Pomembno pri tem je, da bo končna velikost fasade, v kolikor gre za prenovo objekta, večja od prvotno izmerjene, saj se fasada na robovih poveča za površino, ki jo povzroči dodatna izolacija.

Izračun toplotne prevodnosti fasade

Naslednji izračun, ki ga morate opraviti, je izračun toplotne prevodnosti fasade. To je pomembno, saj boste z dobrim izolacijskim sistemom prihranili na ogrevanju. Izračun toplotne prevodnosti fasade zajema toplotno izolacijo, ki jo potrebujete za izolacijo hiše, in oceno, koliko energije lahko skozi fasado izgubite. Če imate dobro izolirano fasado, bo vaša hiša lažje zadrževala toplotno energijo in zapravila manj energije za ogrevanje.

Izračun cene fasade

Po izračunu površine in toplotne prevodnosti fasade se lahko lotite izračuna cene fasade. Cena fasade je odvisna od različnih dejavnikov, vključno z vrsto fasade, ki jo izberete, in vrsto gradbenega materiala, ki ga boste uporabili. Upoštevajte tudi stroške dela in dodatno opremo, kot so žlebovi in ​​odtočne cevi.

Poglejte si aktualne cene  fasade za različne izolacijske materiale.

Prverite tudi smernice in zahteve za Eko sklad subvencijo.

Izračun fasade naredite s strokovnjakom

Pri izračunu fasade nikoli ne pozabite, da obstaja veliko spremenljivk, ki jih morate upoštevati. Najboljše je, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam lahko pomaga izračunati vse, kar potrebujete, in vam predstavi prednosti in slabosti različnih materialov. Poleg tega vam lahko ponudijo natančno oceno stroškov, tako da boste vedeli, koliko denarja boste morali vložiti, preden se odločite za končno odločitev.

Če iščete fasaderstvo se obrnete na nas. Naši strokovnjaki vam lahko priporočijo najboljše materiale in metode izolacije za vašo hišo, pa tudi predlagajo, kako izračunati cene in ohraniti projekt v okviru proračuna. Bodite pozorni na izkušnje in reference strokovnjaka, preden se odločite za izbiro.

Call Now ButtonPokličite zdaj