fbpx

Eko sklad subvencija fasade 2021

Za izdelavo fasade stare stanovanjske hiše, so z namenom zmanjševanja porabew energije, na voljo eko sklad subvencije. Trenutno so za izdelavo fasade na voljo nepovratna sredstva iz Eko sklada in financiranje.

Kako do Eko sklad subvencije za fasade

Obnova fasade vsekakor ni poceni. Subvencija sicer ne krije obnove celotne fasade, a se 20% prihranka močno pozna, sploh pri obnovi fasade večje hiše. Poglejmo si, kakšen je postopek, kaj morate storiti in kakšno fasado izbrati, da pridobite Eko sklad subvencijo za obnovo fasade.

Namen Eko sklad subvencije

Eko sklad s pomočjo subvencije za obnovo fasad starejših hiš spodbuja višjo učinkovitost objektov. Na voljo pa so tudi druge subvencije povezane z energetsko učinkovitostjo, kot so npr. subvencije za namestitev kurilne naprave na biomaso, toplotne črpalke ali pa solarnih ogrevalnih sistemov.

Za pridobitev suvbvencije za obnovo fasade je potrebno vgraditi fasadni sistem, ki ima minimalno 18cm debeline toplotne izolacije. Višina subvencije znaša 20% priznanih stroškov naložbe, a ne vel kot 12 €/m 2.

V občinah, ki imajo sprejet odlok o načrtu za kakovost zraka je mogoče pridobiti tudi subvencijo za 50% priznanih stroškov naložbe. Odlok o načrtu za kakovost zraka imajo sprejet v devetih občinah, in sicer v mestnih občinah Ljubljana, Maribor, Kranj, Celje, Novo mesto, Murska Sobota in v občinah Hrastnik, Zagorje ter Trbovlje. Socialno šibki občani pa imajo možnost nepovratne finančne spodbude do 100% priznanih stroškov naložbe.

Kateri stroški so priznani

Eko sklad pri dodelitvi subvencije seveda ne upošteva oz ne šteje vseh stroškov povezanih z izdelavo ali obnovo fasade, temveč le naslednje:

 • Nakup fasadnega sistema
 • Vgradnja fasadnega sistema
 • Postavitev odra
 • Odstranitev in izravnava ometa
 • Hidroizolacija temeljev
 • Okenske police (demontaža, nakup in vgradnja novih) in obdelava špalet

Kdaj ni možno pridobiti subvencije

Ekosklad subvencija se priznava za objekte zgrajene pred letom 2003. Objekti zgrajeni kasneje torej do subvencije niso upravičeni. Prav tako Eko sklad subvencije ni možno pridobiti, v kolikor gre za izolacijo posameznega dela objekta (etaža ali prizidek).

Kakšen je postopek pridobitve subvencije za izolacijo fasade

 1. Preden začnete z izvedbo del, morate oddati vlogo
 2. Vloga mora biti popolna in pravočasno oddana
 3. Rok za zaključek je 9 mesecev od dokončnosti odločbe
 4. Možen je tudi Eko sklad kredit

Za pomoč pri pridobitvi subvencije se lahko obrnete na Ekosklad, lahko pa vam pri oddaji vloge pomaga tudi Fasaderstvo, ki ste ga izbrali.

Kdo lahko pridobi Ekosklad subvencijo

Ekosklad subvencijo za izolacijo fasade lahko pridobi:

 • Vsaka fizična oseba, ki je hkrati investitor in lastnik objekta,
 • Etažni lastnik v večstanovanjski stavbi,
 • Imetnik stavbne pravice na nepremičnini,
 • najemnik s soglasjem lastnika.

*Subvencija je na voljo tudi pravnim osebam

Pridobite subvencijo

V kolikor boste za izdelavo ali obnovo fasade izbrali nas, vam bomo v celoti pomagali pri pridobitvi Ekosklad subvencije za fasado. Stopite v stik in naročite ponudbo za izdelavo fasade ter ogled objekta.

Vprašanja in odgovori o Eko Sklad subvenciji

Kakšen je namen Eko sklad subvencije?

Subvencija za fasado Eko sklad spodbuja višjo učinkovitost objektov. Na voljo pa so tudi druge subvencije povezane z energetsko učinkovitostjo, kot so npr. subvencije za namestitev kurilne naprave na biomaso, toplotne črpalke ali pa solarnih ogrevalnih sistemov.

Kateri stroški so priznani

Priznani so stroški nakupa in vgradnje fasadnega sistema, postavitev odra, odstranitev in izravnava ometa, izolacija temeljev in okenske police.

V katerem primeru ni mogoče pridobiti subvencije?

Eko sklad subvencije za fasado ni mogoče pridobiti v dveh primerih. (1) V kolikor je bil objekt zgrajen po letu 2003 in (2), v kolikor gre za izolacijo dela objekta in ne celote (etaža ali prizidek).

Kakšen je postopek za pridobitev subvencije za fasado?

Za pridobitev subvencije za fasado morate najprej oddati vlogo pravočasno. Dela m,orate zaključiti v roku 9 mesecev od dokončnosti odločbe.

Call Now ButtonPokličite zdaj