fbpx

4 alternativni materiali za fasade za poživitev fasade

Fasada je eden od najpomembnejših elementov v grajeni okolici, saj zagotavlja zaščito zgradbe pred zunanjimi vplivi ter daje objektu estetski videz. Pri gradnji hiše je izbira fasadnega materiala ključna, saj odloča o obstojnosti in kvaliteti naše hiše. Pri tem pa je pomembno, da uporabimo materiale, ki so kompatibilni za našo okolico, obliko hiše ter izpolnjujejo zahteve po izolaciji in zaščiti.

V tem prispevku bomo predstavili najboljše alternativne materiale za izdelavo fasade, ki jih uporablja Fasaderstvo Fasade D&M.

1) Opeka:

Opeka je dolgoletni simbol gradnje in obloge fasad. Lahko jo uporabimo za klasične prečne fasade, pa tudi za moderno oblikovane hiše. Opeka je vzdržljiva, odporna proti zmrzali in vlagi, ter ima odlične toplotne izolacijske lastnosti. Glede na naše želje si lahko izberemo različne vrste opeke, od klasične rdeče opeke, pa do rumene in sive, ki so primerni za sredozemske zgradbe.

2) Les:

Lesene fasadne obloge so zelo priljubljene zaradi svojega naravnega videza. Lesene obloge so energetsko učinkovite in prav tako imajo odlične lastnosti toplotne izolacije ter zvočne izolacije. Poleg tega pa lesene obloge odlično ščitijo hišno konstrukcijo. Lesene obloge je potrebno občasno vzdrževati, vendar je njihova estetska vrednost vredna rednega vzdrževanja.

3) Fasadni paneli:

Fasadna obloga iz panelov je ena izmed najbolj priljubljenih izbir modernih graditeljev in investitorjev. Paneli so na voljo v veliko različnih oblikah, barvah ter materialih. Paneli imajo odlične toplotne izolacijske lastnosti ter so enostavni za pritrditev na hišno konstrukcijo.

4) Kamniti omet:

Kamniti omet je primeren tako za klasične kot moderne fasade, saj doda hiši eleganco in individualnost. Kamniti omet ima dolgo življenjsko dobo ter je odporen proti vremenskim vplivom. Poleg tega pa ima tudi odlične lastnosti toplotne izolacije ter zvočne izolacije.

Zaključek

Fasaderstvo Fasade D&M že vrsto let gradi in izdeluje fasade, ki so kvalitetne ter estetsko dovršene. Pri izbiri fasadnega materiala nam nudi svetovanje ter kvalitetno storitev. V prispevku smo predstavili najboljše materiale za izdelavo fasade, ki jih uporablja Fasaderstvo Fasade D&M. Upamo, da vam bo ta prispevek pomagal pri izbiri fasadnega materiala, ki vam bo služil dolgo in se popolnoma ujel z vašim stilom.

Pokličite zdaj