Izdelava fasade in izolacija hiše

izdelava fasade in izolacija hiše

Pri izdelavi fasade se najprej se srečamo z vprašanjem katero izolacijo izbrati. Na trgu je več vrst izolacije (bel stiropor,grafitni Silber Reflex , kamena volna…).

Na novogradnji se v večini primerov odločamo za beli stiropor,razen če je hiša starejša in ni prostora za večje debeline stiroporja in če bi radi ustvarili dobro klimo v prostoru, takrat je najboljša rešitev Silber Reflex plošča:

-boljša izolativnost 0,031W/mk

-večja tlačna trdnost-izdelana na avtomatu

-zelo velika paropropustnost

-srebrne barve

Nato izberemo še fasadni sistem in seveda dobrega izvajalca. Silber Refleks plošča je certificirana v sistemih:

Caparol,

Baumit,

Weber,

Roefix

Preden začnemo lepiti izolacijske plošče je potrebno podlago dobro očistiti in  premazati z emulzijo.Izolacijske plošče  začnemo lepiti z leve strani proti desni inod spodaj navzgor.Prva vrsta naj bo vedno stirocokl,šele nato stiropor.Najboljpomembno je,da prvo vrsto naredimo čim bolj natančno,le tako bomo celotnofasado naredili ravno.Vse naslednje vrste polagamo kot,da bi zidali.V kolikorizolacijske plošče polagamo na obstoječo podlago svetujemo pritrjevanje z PSKsidri.

Ko smo nalepili vse izolacijske plošče moramo na vseh vogalih namestiti vogalnike z mrežico,nato sledi utapljanje mrežice.To naredimo tako,da nanesemo ustrezno lepilo in še v sveže lepilo utremo mrežico od zgoraj navzdol.Na stikih mrežico preklapljamo za cca 10cm. Na osušen prvi sloj lepila in vtisnjeno mrežico nanesemo še drugi sloj lepila.

Suh drugi sloj lepila z valjčkom premažemo z prednamazom in na popolnoma suh prednamaz nanesemo izbrani zaključni sloj.