Fasadni sistemi

fasadni sistemi

Poznamo različne proizvajalce materialov fasad. Fasade izdelane po načrtu posameznega proizvajalca imenujemo fasadni sistemi. Pri izdelavi fasade je potrebno, da izberemo en fasadni sistem (enega proizvajalca) in se držimo navodil izbranega fasadnega sistema in uporabimo priporočene oz. kompratibilne materiale pri izdelavi fasade.

Poglejmo si različne proizvajalce fasad in njihove lastnosti.

Fasadni sistemi Baumit

Fasade Baumit ponujajo obilo rešitev za izgradnjo fasade. Baumit ponudba obsega izdelke za zaključne omete in barve za fasade. V ta segment sodijo tudi »design« fasadni ometi, ki ponujajo neomejene možnosti oblikovanja in izbiro individualnih struktur.

Področje Baumit fasadnih sistemov zajema ponudbo izdelkov za izolacije fasade, mrežice, fasadne plošče in fasadne omete.

Baumit fasade so cenovno dostopne in primerne za novogradnje in za sanacije objektov.

Toplotna izolacija Baumit fasadnih sistemov je dobra a je pomemebno, da se izbere prava debelina izolacioje strokovno.

Sistem Baumit sestavljajo lepilo, fasadne plošče, pritrdilna sidra ter omet.

Več na baumit

Fasadni sistemi Weber

Fasadni sistemi Weber so eneregetsko zelo učinkoviti. Sistem temelji na izolacijskih ploščah, ki se lepijo na zidake. Na plošče pa se nanese malta in mreža ter namaz, na katerega se nanese končni oz. zaključni sloj fasade.

Fasade in fasadni sistemi Weber zajemajo različne sisteme fasad in sicer:

  • Fasadni sistem na mineralni volni iz steklenih vlaken, ki ponuja požarno varnost, dimenzijsko stabilnost, odpornost …
  • Paroprepustni fasadni sistem na kalupnih, dvoslojnih EPS-F izolacijskih ploščah z različno gostoto in s konusno perforacijo. Ta nudi požarno zaščito.
  • Fasadni sistem s 50 % višjo izolativnostjo
  • Fasadni sistem za montažne hiše

V opnuedbi tako Weber fasadni sistemi omogočajo »rešitev na ključ«, ki omogoča, da se izbere set rešitev oz. izdelkov, ki je optimalen zaq določen objekt, vrsto gradnje oz. za specifične zaheteve objekta.

Del ponudbe fasadnih sistemov Weber so tudi fasadni sistemi Demit.

Več na Weber

Fasadni sistemi Roefix (Rofix)

Fasadni sistemi Röfix nudijo dobro toplotno izolacijo, odlikuje pa jih tudi negorljivost. Rofix ponuja certificiran ETAG fasadne sisteme na različnih osnovah. , toplotno izolacijski sistem ipd. Rofix fasade so visoko obstojne in trajne, zato so primerne tudi za poslovne objekte in za sanacijo starejših objektov.

Več o Rofix

so znani po dobri toplotni izolaciji in negorljivosti, odlikuje pa jih njihov paropropustni material in visoka kapilarna vpojnost. Zaradi trajnosti in obstojnosti Röfix fasade nanašamo tako na poslovne kot družinske objekte, primerni pa so tudi za sanacijo starejših in zgodovinskih objektov.

Fasadni sistemi Caparol

Če želite neuničljiv barvni sloj fasade, izberite Caparol. Izdelava barve za fasade je namreč prvotna dejavnost in specialnost Caparol-a.  Poglejte si npr. dekorativne fasade.

Poleg barv je treba omeniti, da CCaparol nudi obilo prednamazov za zaščito in povezovanje različnih slojev fasadnih sistemov. Caparol je odlična izbira pri restaraciji objektov, saj imajo poseben program za obnovo spomeniških objektov.

Pri Caparol fasadah pa so na voljo tudi različne možnosti izolacije, ki so popolnoma združljive za barvami in različnimi gradbenimi materiali.

Več na Caparol

Kateri fasadni sistem izbrati

Pri izbiri proizvajalca fasadnega sistema je pomembno upoštevati več dejavnikov, od zasnove in materialov objekta, okoljskih dejavnikov in seveda želja. Stopite v stik in naročite ogled objekta, kjer vam bomo svetovali pri izbiri fasade.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja